Het schoonmaakproces
Het schoonmaken van zonnepanelen start met het wegvegen van vuil dat zich heeft opgehoopt door blootstelling aan externe factoren, zoals stof, stuifmeel, mos en atmosferische vervuiling. Deze dingen kunnen het rendement van je zonnepanelen flink verminderen door het blokkeren van zonlicht, wat we natuurlijk hard nodig hebben om energie op te wekken.
Voor het schoonmaken van de panelen gebruiken we automatisch draaiende borstels die speciaal zijn ontworpen om lief te zijn voor het oppervlak van je panelen. Deze borstels halen het vuil weg zonder dat je panelen krassen of andere schade oplopen. Het is echt belangrijk dat we deze borstels gebruiken om je panelen veilig schoon te krijgen.
Een ander belangrijk deel van het schoonmaakproces is het gebruik van osmosewater. Dit is water waaruit alle mineralen, zoals kalk, en andere vervuilende stoffen zijn gefilterd. Als we gewoon kraanwater zouden gebruiken, kunnen er kalkvlekken en strepen ontstaan na verdamping, wat de hoeveelheid zonlicht die de panelen kunnen opvangen kan beïnvloeden. Osmosewater daarentegen, laat geen resten achter, wat super belangrijk is zodat de panelen goed schoon worden zonder dat de werking wordt beïnvloed.
Duurzaam zonnepanelen schoonmaken
Het is ook belangrijk dat we milieuvriendelijke methoden gebruiken om je zonnepanelen schoon te maken. We willen natuurlijk wel dat ze schoon worden, maar we willen ook het milieu beschermen. Het gebruik van osmosewater speelt hier een grote rol, omdat het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele schoonmaakmiddelen die meestal chemische stoffen bevatten. Osmosewater krijgen we door een natuurlijk filtratieproces waarbij viezigheid mechanisch wordt verwijderd zonder chemische toevoegingen.
Deze manier van schoonmaken zorgt niet alleen voor een diepe reiniging van je zonnepanelen, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van het schoonmaakproces. Door het weglaten van chemische afvalstoffen en het beperken van waterverbruik draagt het bij aan duurzaamheid op lange termijn, zowel in termen van milieuimpact als de levensduur van de zonnepanelen zelf.Het regelmatig en goed schoonmaken van zonnepanelen met duurzame methoden helpt niet alleen bij het maximaliseren van de energie-output van de installatie, maar ondersteunt ook bedrijfsinitiatieven gericht op duurzaamheid. Dit alles resulteert in een win-win situatie waarbij zowel de efficiëntie van de zonnepanelen wordt verhoogd als de impact op het milieu wordt verlaagd.